Каперси в натуральному винному оцті. Використовують для приготування багатьох страв, іноді попередньо вимочивши їх у миску з водою, щоб видалити надлишок солі. Смак пікантний, гоструватий, злегка терпкий, кислуватий, трохи гірчичний. Вони багаті на олії, білки, вітамін C і йод, тому підтримують імунітет, зміцнюють серце, нормалізують роботу щитоподібної залози.
Якщо ви хочете спробувати справжні каперси, як їх їдять там, де вони ростуть, то вилийте оцет, візьміть стільки ж озливкової олії і трохи підігрійте олію з травами: розмарином, душицею, чебрецем, орегано. Коли олія охолоне, залийте ним каперси, закрийте кришку та відправте на кілька днів у холодильник, тоді перед вами буде справжні каперси зі своїм незвичайним натуральним смаком.
Середземноморська кухня рекомендує будь-яку трапезу починати саме з каперсів, просто розжовуючи їхню гіркоту для стимулювання апетиту. В інших випадках їх просто використовують як додаткову пряність разом з оливками або анчоусами, для надання колоритного смаку до риби, м'яса, а також деяким салатам, переважно з помідорами, оскільки каперси та помідори дуже ефектно один одного відтіняють. Цілі каперси зазвичай не подають, а ріжуть їх або перетирають.
Основні | |
---|---|
Вага | 0.21 кг |
Країна виробник | Італія |
Склад | каперси |
- Ціна: 84 ₴