Горгондзола (горгонзола, горгонцола, італ. Gorgonzola) — один з найбільш відомих італійських сирів, відрізняється характерним гоструватим смаком. Сир отримав свою назву по імені невеликого селища Горгонзола, розташованого неподалік від Мілана, де майже тисячу років тому його жителі навчилися виготовляти незвичайний блакитний сир з прожилками цвілі.
Завдяки своєму гострому і пікантному смаком, сир горгонзола здатний підвищити апетит, і, у зв'язку з цим, його рекомендують використовувати в якості легкої закуски перед обідом або вечерею.
Крім того, сир горгонзола нерідко входить до складу всіляких салатів, соусів і супів. Його чудові смакові якості чудово розкриваються в поєднанні з різними овочами та фруктами, медом, шоколадом, і, звичайно ж - з волоськими горіхами, а також з сиром маскарпоне.
Країна виробник: Італія
Вид фасовки: пластикова ванночка, вакуум
Вага: 200 грам
Склад і корисні властивості
Якісна горгонзола, зроблена за всіма правилами, є дуже смачним, поживним і корисним сиром. Вона в своєму складі містить корисні білки і легко засвоюються жири, вітаміни і необхідні для людського організму елементи. До того ж, сир горгонзола є високоефективним натуральним антиоксидантом, а що міститься в ньому цвіль, сприяє посиленню його захисних властивостей, а також надає дуже сприятливий вплив на шлунково-кишковий тракт.
Основні | |
---|---|
Виробник | Lovilio |
Країна виробник | Італія |
Тип | М'який сир |
Вага | 150 г |
- Ціна: 136 ₴