Соус «Ворчестер», Вустерширський соус, Ворчестершірскій – як тільки не називають всесвітньо відомий Вустерський соус (Worcestershire sauce), который был изобретен в центральной части Англии Мидлендс. Технически это не соус, а приправа. Говорят, что лорд Сэндис служил на посту губернатора в Бенгалии, и вернулся в родной Вустерс он оттуда не с пустыми руками: он привез индийский рецепт и попросил местных фармацевтов воссоздать Джона Ли и Уильма Перринса его. Результат не оправдал ожиданий, вкус был настолько отвратительным, что соус так и оставили в погребе. Но спустя пару месяцев, когда бочку снова откупорили, Ли и Перринс были приятно удивлены: вкус потрясающе преобразился. И новый соус увидел свет! Перші пляшки з етикеткою «Lea & Perrins Worcestershire Sauce» надійшли в продаж в 1838 році.
Справжній рецепт соусу досі залишається таємницею за сімома печатками, єдине, що відомо точно, так це, що його витримують у дубових бочках по кілька місяців. Але ми спробуємо привідкрити завісу.
До ключових інгредієнтів Вустерського соусу відносяться томати, коричневий цукор, мед, анчоуси і оцет. Дивно, як ці солодкі і кислі компоненти поєднуються і створюють приголомшливий вибух смаку, роблять цей густий соус ідеальною приправою для м'яса різних сортів. Його можо використовувати як в якості маринаду і під час готування, так і подавати на стіл вже до готового блюда.
- Ціна: 1 486 ₴